1 db édesburgonya
2 db sárgarépa
3 szál halványító zeller
2 fej lilahagyma
1/4 sütőtök
1 db cékla
szósz:
4 ek olívaolaj
2 ek citromlé
1 ek méz (vagy agavészirup)
só, bors
fűszerek: őrölt szerecsendió, kakukkfű
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket.
Tedd bele őket egy hőálló tálba.
Készítsd el a szószt és oszlasd el egyenletesen a zöldségeken.
Borítsd be az edényt alufóliával, majd tedd be a sütőbe.
Süsd 35-40 percig, majd nézd meg, hogy elég puhák-e már a zöldségek. Amennyiben igen, vedd le a fóliát és süsd még 4-5 percig.
Jó étvágyat!
rizs+só,bors,oregánó-->vízbe. Megfőzőm.+sajt+tojás+liszt-->gombócot formálunk+kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kockára vágjuk, megfőzzük. A hagymát és szalonnát kis kockára vágjuk, lepirítjuk. Összekeverjük a krumplival sózzuk borsozzuk zúzott fokhagymával ízesítjük. Majd kiolajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA káposzták végeit levágjuk. A külső leveleket leszedjük. Negyed cikkekre vágjuk a káposztafejeket. Majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. A felcsíkozott káposztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A burgonyákat jól megmossuk és tepsiben addig sütjük, míg a közepük is meg nem puhul. 2. Forrón tálaljuk. 3. Fogyaszthatjuk vajjal és sóval, de tejföllel is. 4. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű