1 db édesburgonya
2 db sárgarépa
3 szál halványító zeller
2 fej lilahagyma
1/4 sütőtök
1 db cékla
szósz:
4 ek olívaolaj
2 ek citromlé
1 ek méz (vagy agavészirup)
só, bors
fűszerek: őrölt szerecsendió, kakukkfű
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket.
Tedd bele őket egy hőálló tálba.
Készítsd el a szószt és oszlasd el egyenletesen a zöldségeken.
Borítsd be az edényt alufóliával, majd tedd be a sütőbe.
Süsd 35-40 percig, majd nézd meg, hogy elég puhák-e már a zöldségek. Amennyiben igen, vedd le a fóliát és süsd még 4-5 percig.
Jó étvágyat!
A burgonyát meghámozom, kockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, össze töröm, kissé hagyom állni. Hozzákeverem a vajat, 2 tojássárgáját, ízesítem sóval, szerecsendióval. Lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. A főtt krumplit nyomóval átpasszírozzuk. (Én a vajat a passzírozóba rakom, és együtt nyomom át a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A felkockázott édesburgonyát sós lobogó vízben főzd puhára, majd szűrd le és hűtsd ki. • Ezalatt a majonézt keverd ki, és add hozzá a többi hozzávalót. • A szószt keverd át a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű