30 dkg parolt pasztinak
4 db fott tojas
1 egesz tojas
3 csapott ek utifumaghej
so bors, petreszelyem
pici oregano,
szorashoz lenmag,
paradicsomszosz ,vagy pesto szosz
(esetleg sajt) ebben nincs!
A paszternakat a fott tojasokkal es az egesz tojassal gepi habverovel simara keverem,30 percre felre teszem,majd ket sutopapir kozott ovatosan kinyujtom,megkenem a kremmel es rahajtom az egyik felet a maskira, majd 8 kockara vagom, es atesszem oket a sutobe , 170 fokon sutottem,pici zsirral lekentem a szine miatt, de lehet tojas is, majd megszortam lenmaggal, A szodabicarbona veletlen maradt ki, leget erdemes tenni bele hatha nagyobbak lesznek, de igy is atsult, es nagyon finom lett :)
Jo etvagyat :)
Az édesburgonyát lereszeljük – autentikusan kézi reszelővel egészen apróra; én lustaságból robotgéppel dolgoztam fel a burgonyát, így csíkokra vágtam. A batátát megsózzuk és állni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk. 2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 3. A galuskát ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, és a főzőlevében hagyjuk teljesen kihűlni. Legjobb, ha előző nap főtt, akkor van a legmarkánsabb íze, és kicsit gumiszerű állaga. Ha szétfő, vagy nem a héjáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nincs maradék, a szokásos módon megfőzzük a rizst és még azon melegében összekeverjük a reszelt füstölt sajttal (hogy a sajt szépen beleolvadjon) és így hagyjuk langyosra hűlni...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű