- 1 kg burgonya
- 12 dkg vaj
- 4 tojássárgája,
- pici reszelt szerecsendió
- só
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Különböző halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk.
Ennél egyszerűbb változat aligha létezik. A krumplit süsd meg a héjában, majd amikor elkészült, csak vágd fel, a túrót fűszerezd egy kis sóval, borssal, meg amivel még épp jólesik,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit vékony karikákra vágom. A tejszínptbe belekeverem a sót, borsot, a zúzott fokhagymát és az őrölt szerecsendiót. Ezt ráönöm a jénaiba leterített krumplira, lefedem alufól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás + kevés víz habverővel hozzá a liszt év víz felváltva és a só Olajos vízben kifőz hideg vízzel öblít kis olajjal beöntött tálban kever, tárol FAGYASZTHATÓ
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű