- 1 kg burgonya
- 12 dkg vaj
- 4 tojássárgája,
- pici reszelt szerecsendió
- só
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Különböző halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk.
A kifliket felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukrokkal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe a kifliket sorban lerakjuk, meglocsoljuk a cukros tejjel és megszórjuk a cukros dióval...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűRétegezve karikára vágva lerakom a krumplit rá a reszelt sajtot majd a füstölt szalonnát és ráöntöm a tojással sóval borssal elkevert tejszínt 200 fokon 20-25 perc alatt készre s...
Elkészítési idő: 45 perc+20-25pe Nehézség: KönnyűMegpirítjuk a hagymákat (illatozásig) majd rárakjuk a zöldségfélét. Készítettem már cékla-édesburiból, ekkor előbb a céklát pároljuk és később tesszük rá az édesburgonyát. Fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű