5 fej lila hagyma
2 e.k. olaj
0,5 m.k. bors
3 t.k. méz
3 t.k. cukor
0,5 dl száraz vörösbor
A hagymákat vékonyra kell vágni és olajon megdinsztelni.
Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, sót és felöntjük a vörösborral.
Amikor a bor nagy része elpárolgott, akkor lesz jó a lekvárunk.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A vajat olvasszuk meg, öntsük egy sütőtálba/mélyebb tepsibe. Keverjük össze az olívaolajjal, ecettel, alaplével/vízzel, cukorral, 1 csipet sóva...
Elkészítési idő: 10+50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket kis kockákra, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlekockákat zsíron tepsiben, a hagymát pedig olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd összekeverjük őket a pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat sós vízben, puhára főzzük, megpucoljuk, majd pépesre törjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az összes hozzávalóból masszát gyúrunk, golyókat formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű