5 fej lila hagyma
2 e.k. olaj
0,5 m.k. bors
3 t.k. méz
3 t.k. cukor
0,5 dl száraz vörösbor
A hagymákat vékonyra kell vágni és olajon megdinsztelni.
Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, sót és felöntjük a vörösborral.
Amikor a bor nagy része elpárolgott, akkor lesz jó a lekvárunk.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A hagymák tetejét és alját vágjuk le, de ne pucoljuk meg őket, hagyjuk rajtuk a héjukat. Tegyük őket sorban egy jénaiba vagy sütőtálba. Loc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy m...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA megfőtt pityókát lereszelem, majd egy fej hagymát dinsztelni kezdek de vigyázok rá hogy ne égjen meg. Hozzáadom a reszelt pityókát meg a pirospaprikát és kevergetem vagyis össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát karikára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olívaolajon előpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a cikkekre vágott paradicsomot, fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes