2,5 dl rizs ( 1 bögrényi )
1 db leveskocka + delikát )
kétszeres + háromnegyed mennyiségű vízz
só
6 ek, olaj
majoránna
Na figyelj az az adag amit bevittem az egy csésze tehát nekem 2,5 decis a csésze amivel szoktam csinálni
Kimérem A csészébe a rizst át öntöm szűrőbe jó kis langyos vízzel alaposan leöblítem aztán egy tálba meleg vizet engedek amiben körülbelül 20 percig beáztatom a rizst
Ezt az áztató vizet leszűröm róla beleteszem egy nagyobb jénaiba felöntöm kétszeres + háromnegyed mennyiségű vízzel sót egy leveskockát + delikátot tettem bele, 6 ek olaj, majorannát, a műanyag mikro fedőt tettem a jénaira és azt nekem 800 fok a legnagyobb teljesítménye mikrónak azon 10 percig főztem,
10 perc után átállítottam 600 asra a mikrót és azon 15 percig ment még szintén a műanyag mikró fedővel utána hagytam egy picit állni hagytam.
A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk. Lelisztezzük a...
Elkészítési idő:A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és hagyom teljesen kihűlni. Nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Egy tepsit vagy jénait kizsírozok, és belerakom a reszelt krumplit úgy, hogy...
Elkészítési idő: