1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só, bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
Elkészítés Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, majd a sót és annyi langyos vizet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz és simára dagaszt...
Elkészítési idő:1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz. 2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük. 3. A vajat, a tojássárgáját h...
Elkészítési idő:A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük, vagy lereszeljük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával és vágunk bele snidlinget is. Majd adunk hozzá 2-3 evőkan...
Elkészítési idő: 1 óraA krumplit mosd meg - ha nem túl vastag a héja, nem kell meghámozni -, és vágd tetszőleges hasábokra. Sós vízben főzd félpuhára, közben állítsd össze a fűszerkeveréket. Egy mély tá...
Elkészítési idő: 50 perc