1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só, bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
A megtisztított burgonyát vágjuk kockákra. A kockázott bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd a szalonnát vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékra tegyük rá a burgonyát, s...
Elkészítési idő:Reszeljük egy nagyobb tálba a sajtot. Adjuk hozzá a tojást illetve a lisztet, amit ízlés szerint lehet adagolni. Lehetőleg annyi lisztet öntsünk hozzá, hogy ne legyen ragadós a tés...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...
Elkészítési idő:Nyersen meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát és kiolajozott, fokhagymával bedörzsölt tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe terítjük. Leöntjük annyi sós tejjel, amennyi ellepi, rá...
Elkészítési idő: