1 db lilakáposzta
1 db hagyma
2 ek olaj
3 ek cukor
3 ek ecet/citromlé
2 db alma
1 cs fahéj
só
Káposztát legyalulni, sózni.
Olajat melegíteni, bele a hagyma és a cukor fele. Karamellizálni.
Rátenni a káposztát, ecetet, cukrot.
Fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük.
Közben vékony szeletekre vágjuk az almát is, és hozzáadjuk.
Ha kell, pótoljuk a vizet.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén olajozzuk. (Én inkább az olajozást használom.) Vágjunk hosszában kis szeletekre, hasábokra minden...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. A vajat egy nagyobb, lehetőleg öntöttvas serpenyőben habosra hevítjük, beleszórjuk a lereszelt b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát hámozás és tisztítás után vékony karikákra fölszeljük. Megtisztítjuk a fokhagymát. Egy tálban beleöntjük a tejszínt, 100 g reszelt sajtot, fokhagymapréssel bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű