1 db lilakáposzta
1 db hagyma
2 ek olaj
3 ek cukor
3 ek ecet/citromlé
2 db alma
1 cs fahéj
só
Káposztát legyalulni, sózni.
Olajat melegíteni, bele a hagyma és a cukor fele. Karamellizálni.
Rátenni a káposztát, ecetet, cukrot.
Fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük.
Közben vékony szeletekre vágjuk az almát is, és hozzáadjuk.
Ha kell, pótoljuk a vizet.
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a felütött tojást, és addig főzöm, míg kicsapódik (...
Elkészítési idő: 1,5 óraA hajdinát egy szűrőben alaposan megmossuk egészen addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd lecsöpögtetjük. Ezután egy edényben feltesszük a tűzre, és szárazon megpirítjuk....
Elkészítési idő: 45 percA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: 1