menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos zeller golyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes méretű zeller (kb 330g pucolva)
130 g reszelt light mozarella (vagy trappista) sajt
1 evőkanál utifű maghéj (elhagyható)
egy csipet só
ízlés szerint fokhagyma őrlemény

Elkészítés:


Elkészítés:

A zellert pucold meg, kockázd össze és sós vízben főzd puhára. (Ha fedő nélkül főzöd, elveszíti a zeller ízt, és nem lesz annyire erős)
Reszeld le a sajtot vagy aprítógép segítségével aprítsd össze
Mikor megpuhult a zeller add hozzá a sajthoz még forrón és kezd el vagy egy bugonya nyomóval, vagy az aprító gép segítségével összedolgozni, de figyelj, hogy ne pépesítsd, csak épp dolgozd össze
Közben ízlés szerint sózd és fokhagymázd
egy ragacsos, nyúlós masszát kell kapj, ha picit túl híg lenne, adj hozzá egy evőkanál utifű maghéjat és tedd félre10 percre
formázz vizes kézzel egyforma méretű golyókat belőle és helyezd szilikonos (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe
220 fokos sütőben süsd 25 percig, majd az utolsó 5 percben grillez rá, hogy megpiruljon a teteje

Tápérték: (12 golyó esetén):

1 golyó – 37 kalória

Trükkök, tippek, praktikák:


A zeller helyett vagy mellé használhatsz sárgarépát, brokkolit vagy karfiolt is. Utóbbi kettő esetében meg sem kell főznöd a zöldséget, az is elég, ha csak aprítás után leforrázod, és egyből hozzáadod a sajthoz.


A SAJT MIATT NEM PALEO

Sajtos zeller golyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Vöröslencsekrém
Vöröslencsekrém

A vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
újburgonya
újburgonya

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Katalin
Burgonyafánk
Burgonyafánk

A liszthez hozzáadjuk a burgonyát, a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk. Bőven lisztezett felületen kb. ujjnyira nyújtjuk, 4-5 cm-es szaggatóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás hasábburgonya
Pizzás hasábburgonya

1. A hasábburgonyát szilikonpapírral fedett sütőlemezre borítjuk, és egyenletesen elterítjük. 2. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a hasábburgonyát. 3. K...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk