cékla
Sussetek ceklat, egybol felmelegszik a test es a lelek egyarant!!! Igy keszitettem elo: koromkefevel lesikaltam 1 kg ceklat, a hejat rajta hagytam, es felbe-negyedekbe vagtam. Osszekevertem 4-5 ek zsiradekkal ( pl. kokuszzsir, kacsazsir vagy ghee a legjobb hozza) es egy fej, gerezdekre szedett, a hejat rajtahagyott fokhagymaval. 3 agrol lehuztam a friss es boditoan illatos rozmaring leveleket, ezt is hozzakevertem, es vegul parajdi soval megszortam. Egy nagy tuzallo tepsiben 200 fokon lefedve kb. 20 percig paroltam, majd atkevertem es fedo nelkul kb. 15 percig tovabb piritottam.
Posta Reni
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát át préseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA recept elkészítéséhez külön tálakba helyezzük el a lisztet, tojást és a prézlit is. Fogjuk a hagymát és felkarikázzuk, majd egyenként az alapanyagokba forgatjuk őket. Mikor ezzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszelem a káposztát.Besózom hagyom állni míg levet nem ereszt.Kinyomkodom.Rárakom az olajra dinsztelődni.Megpucolom és lereszelem az almát.Rárakom a káposztára.Kicsi ecetet adok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű