2 nagy kígyóuborka
25 dkg sovány túró
450-500 ml kefir
kapor, só, bors
6-8 gerezd fokhagyma - lehet kevesebb is, aki nem rajong az ízéért.
A kígyóuborkát alaposan megmosom, majd lereszelem héjastul.
Edénybe öntöm a kefirt, túrót és a fűszereket és a fokhagymát, elkeverem, majd a lereszelt kígyóuborkával elkeverem. Hűtőben 1-2 órát hagyom összeérni.
Tegyük a lisztet egy dagasztó tálba, adjuk hozzá a sót, majd a tojást is. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukros vízben. Majd tegyük a felfutott élesztőt a lisztbe, és kezdjük el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat erősen sós vízben kb. három percig főzzük, majd, ha letelt a három perc, a tűzről lehúzzuk, és további hét percig hagyjuk a forró vízben. Hét perc elteltével pedig azon...
Elkészítési idő: 40.50 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, hűtőben másnapig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű