• 1.2 kg újburgonya
• olívaolaj
• só
• bors - fekete (tört)
• bazsalikom (morzsolt)
1. A burgonyát jó alaposan mossuk meg egyenként, és héjában tegyük fel főni enyhén sós vízben.
2. Mikor kést szúrunk bele, és érezzük, hogy a közepe is puha - kb. 50 perc főzés után - akkor elkészült.
3. Öntsük le róla a vizet, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
4. A megfőtt burgonyaszemeket héjában cikkezzük fel, majd rendezzük el a sütőlemezen.
5. Olívaolajjal meglocsoljuk a burgonyák vágott felületét.
6. Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünknek megfelelő zöldfűszerrel meghintjük.
7. 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 40 perc alatt megsütjük a burgonyákat. Ízlés szerint akár tovább is süthetjük, ha pirosabbra szeretnénk sütni.
Foghagymás öntettel bármilyen hús mellé tálalható!
Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon V gyalu, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb! Lereszeljük a parme...
Elkészítési idő: 1 óraA megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a...
Elkészítési idő: