Családireceptkönyv.hu

Steakburgonya


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 1.2 kg újburgonya
• olívaolaj
• só
• bors - fekete (tört)
• bazsalikom (morzsolt)

Elkészítés:


1. A burgonyát jó alaposan mossuk meg egyenként, és héjában tegyük fel főni enyhén sós vízben.
2. Mikor kést szúrunk bele, és érezzük, hogy a közepe is puha - kb. 50 perc főzés után - akkor elkészült.
3. Öntsük le róla a vizet, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
4. A megfőtt burgonyaszemeket héjában cikkezzük fel, majd rendezzük el a sütőlemezen.
5. Olívaolajjal meglocsoljuk a burgonyák vágott felületét.
6. Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünknek megfelelő zöldfűszerrel meghintjük.
7. 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 40 perc alatt megsütjük a burgonyákat. Ízlés szerint akár tovább is süthetjük, ha pirosabbra szeretnénk sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Foghagymás öntettel bármilyen hús mellé tálalható!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonya
Burgonya

Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon V gyalu, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb! Lereszeljük a parme...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségköret
Zöldségköret

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya

A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk