• 1.2 kg újburgonya
• olívaolaj
• só
• bors - fekete (tört)
• bazsalikom (morzsolt)
1. A burgonyát jó alaposan mossuk meg egyenként, és héjában tegyük fel főni enyhén sós vízben.
2. Mikor kést szúrunk bele, és érezzük, hogy a közepe is puha - kb. 50 perc főzés után - akkor elkészült.
3. Öntsük le róla a vizet, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
4. A megfőtt burgonyaszemeket héjában cikkezzük fel, majd rendezzük el a sütőlemezen.
5. Olívaolajjal meglocsoljuk a burgonyák vágott felületét.
6. Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünknek megfelelő zöldfűszerrel meghintjük.
7. 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 40 perc alatt megsütjük a burgonyákat. Ízlés szerint akár tovább is süthetjük, ha pirosabbra szeretnénk sütni.
Foghagymás öntettel bármilyen hús mellé tálalható!
A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és hagyom teljesen kihűlni. Nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Egy tepsit vagy jénait kizsírozok, és belerakom a reszelt krumplit úgy, hogy...
Elkészítési idő:Az egészet összekeverjön, félre tesszük (én 1/2 órára) míg az utifű megszívja magát és klasszul összeáll a massza. Gombócokat formázunk, kissé meglapítjuk, forró zsírban kisütjük
Elkészítési idő:A burgonyát héjában megfőztem. Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem. A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: 40 perc