Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg édesburgonya (batáta)
½ tk. őrölt kömény
rozmaringág apróra vágva
3-4 ek. kacsa- vagy kókuszzsír
só, bors ízlés szerint
Az édesburgonya héját alaposan sikáld le vagy hámozd meg, és vágd nagyobb hasábokra, és lobogó vízben főzd félpuhára. (Mennyiségtől, hőfoktól függően kb. 5-8 perc.) A leszűrt édesburgonya hasábokat egy tálban keverd össze az őrölt köménnyel és a rozmaringgal. Egy széles, tűzálló tepsit zsírozz ki, terítsd bele vékony rétegben a fűszeres édesburgonyát, és 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süsd, félidőben egyszer keverd át. Ha még ropogósabbra, sültebbre szeretnéd készíteni, akkor ne a sütőt használd. Egy nagy serpenyőben forrósíts zsiradékot, és erős tűzön gyakori kevergetés vagy rázogatás mellett pirítsd meg a felszínét. Utólag sózd és borsozd.
Posta Reni
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű