Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg édesburgonya (batáta)
½ tk. őrölt kömény
rozmaringág apróra vágva
3-4 ek. kacsa- vagy kókuszzsír
só, bors ízlés szerint
Az édesburgonya héját alaposan sikáld le vagy hámozd meg, és vágd nagyobb hasábokra, és lobogó vízben főzd félpuhára. (Mennyiségtől, hőfoktól függően kb. 5-8 perc.) A leszűrt édesburgonya hasábokat egy tálban keverd össze az őrölt köménnyel és a rozmaringgal. Egy széles, tűzálló tepsit zsírozz ki, terítsd bele vékony rétegben a fűszeres édesburgonyát, és 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süsd, félidőben egyszer keverd át. Ha még ropogósabbra, sültebbre szeretnéd készíteni, akkor ne a sütőt használd. Egy nagy serpenyőben forrósíts zsiradékot, és erős tűzön gyakori kevergetés vagy rázogatás mellett pirítsd meg a felszínét. Utólag sózd és borsozd.
Posta Reni
Hámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszolaj kivételével elkeverjük a hozzávalókat. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés kókuszolajat és kisütjük kb. egy evőkanálnyi adagokban. Nekem 3 db, kb. 10 cm-es korong...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. héjastól megfőzzük a krumplit 2. összekeverjük a tartárt 3. megpucoljuk a kihűlt krumplit és kis szeletekre vágjuk 4. összekeverjük a krumplit a vékony szeletekre vágott hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű