1 kg burgonya
15-20 dk sajt
2 tojás
20 dk liszt
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni.
Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger alakúra formázom, diónyi darabokat levágok és golyókká sodrom, zsemlemorzsában megforgatom , forró olajban kisütöm.
Jánosné Laurencsik receptje
a hagymát apróra vágjuk és a margarinon kicsit megpiritjuk -bele keverjük a megmosott rizset ...együtt piritjuk -felengedjük a húsleves lével ..a rizs mennyiségének kétszere...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézHéjában megfőzzük a krumplit. Még melegen meghámozzuk, villa segítségével. Összetörjük a krumplit, majd hozzáadjuk a vajat, a sót, a tejet és ízlés szerint a szerecsendiót. Össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítás után hasábokra, vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben vajon 5 percig pirítom. Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet. Felforralom, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű