1 kg burgonya
15-20 dk sajt
2 tojás
20 dk liszt
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni.
Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger alakúra formázom, diónyi darabokat levágok és golyókká sodrom, zsemlemorzsában megforgatom , forró olajban kisütöm.
Jánosné Laurencsik receptje
1 kg liszt, 6 dkg élesztő, kb 4 dcl langyos víz-tej felesben, 1 tojás, kávéskanál cukor, só. Felfuttatom az élesztőt, majd a lisztet elkeverem sóval, bele a tojás és a felfuttatott...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMegpirítjuk a hagymákat (illatozásig) majd rárakjuk a zöldségfélét. Készítettem már cékla-édesburiból, ekkor előbb a céklát pároljuk és később tesszük rá az édesburgonyát. Fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk. A...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűApróra vágjuk a zöldségeket, sajtot, összekeverjük. Állni hagyjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű