1 kg burgonya
15-20 dk sajt
2 tojás
20 dk liszt
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni.
Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger alakúra formázom, diónyi darabokat levágok és golyókká sodrom, zsemlemorzsában megforgatom , forró olajban kisütöm.
Jánosné Laurencsik receptje
Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és amikor már forró, reszeljük rá szép kör alakban a sajtot (trappista tökéletes erre a célra). Amikor szép piros a sajt, azonnal tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyors mozdulattal kikavarjuk (úgy hogy a vizet adjuk hozzá utoljára). Forró de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a felszínre már jó is, szűrjük le és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mus...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat és forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Kb. 10 perc múlva leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű