5 db szikkadt zsemle
5 db tojás
1 fej vörös hagyma
2 evőkanál olaj
2 mokkás kanál piros paprika vagy füstölt paprika
só,bors vagy delikát ízlés szerint
apróra vágott friss petrezselyem zöld
A hagymát felkockázzuk lepirítsuk ,majd a végén hozzáadjuk a piros paprikát.A zsemlénket hideg vízbe áztatom,jól kinyomkodom hozzáadom a tojást,petrezselyem zöldet fűszereket jól összekeverem.
Keskenyebb zsákba töltöm,levessel együtt főzöm.Lehet bele rakni kapart csirkemájat is.A főtt hússal együtt lehet tálalni,vagy a levesbe belerakva is.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A batátákat tisztítsuk és hámozzuk meg, vágjuk őket körülbelül másfél-két centiméter vastag hasábokra. Törekedjünk arra, hogy egyforma darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított újkrumplit forrásban lévő sós vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat keményre főzzük, hideg víz alá tartj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd egy passzírozó segítségével összetörjük. Hozzáadagoljuk a vajat, majd a tejet, ha kihűlt, akkor a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Az olajat feltesszük a tűzhelyre, és a lángot legnagyobb fokozatra állítjuk. A burgonyát belerakjuk a hideg olajba és hagyjuk sülni, ma...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: Könnyű