kb. 2 maréknyi savanyú káposzta
2 tojás
2 evőkanál útifűmaghéj
só, őrölt bors
kakukkfű, oregánó
10 dkg füstölt szalonna
kevés zsiradék
A káposztát kicsit átmostam, majd összevágtam. Hozzáadtam a tojásokat, fűszereztem, a végén raktam bele az útifűmaghéjat. Pár percig hagytam pihenni.
Közben a szalonnát vékony csíkokra vágtam, és kevés zsíron kisütöttem. A szalonnapörcöket kiszedtem, és a visszamaradt zsíron sütöttem ki a tócsnikat.
Evőkanállal adagoltam a masszát a forró zsiradékba, ellapítottam, majd mindkét oldalán aranybarnára sütöttem.
Tálaláskor a tányéron a tócsnikra raktam a kisütött szalonnát.
PALEO
A tojásokat felütjük és egy villával alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Beletesszük a lisztet és egy csipetnyi sót, majd kézi vagy gépi habverővel alaposan kid...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát alaposan le kell sikálni. 4-be vágjuk, fűszerezzük. 200-220 C-on pirosra sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. 2. Összetörjük, hozzákeverjük a margarint, a tojások sárgáját és felvert habját. 3. Nyomózsákba töltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes