Hozzávalók:
15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
0,5 tasak sütőpor
1 nagy tk só
1 csipet bors
3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
1 nagy csokor petrezselyemlevél
1 nagy fej lila hagyma
1 tojás
1,6 dl tej
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt beledobjuk a lisztbe.
Leszemezzük a kukoricacsöveket. (Lecsöpögtetjük az átmosott konzerv kukoricát.) A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítsunk pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és elsimítjuk lepényformára. Mindkét oldalát pár percig sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Tipp:
Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság, ami nem csak a csemegekukorica szezonjában süthető. Idényen kívül a fő alkotóelemet helyettesíthetjük konzerv vagy fagyasztott társával is. Kínálhatjuk friss zöldségekkel, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején is isteni.
A vízben felfuttatom az élesztőt,hozzá dagasztom a többi alapanyaghoz és kelni hagyom kb 40 percet. Közben elkészítem a formákat. Colás dobozokat vágtam ketté, alufóliával beburkol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk. A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvajat olvasztom+zöldség+vegeta+bors+pici víz-->párolom :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót kis sós vízben megpárolom, felét összetöröm villával és visszateszem a lábosba (turmixolni is lehet, de utálok mosogatni), kész.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű