hozzávalók / 4 adag
1 közepes fej vöröskáposzta
1 db alma
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
50 ml balzsamecet (vagy almaecet)
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
elkészítés
A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat és az almagerezdeket.
Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és jól összekeverjük.
Fedő alatt közepes tűzön kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.
A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. Villával jól összedolgozzuk, 5 percet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap megtisztítjuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a tejszínt és a tejet, beledobjuk a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, ma...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, apróbb kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm, kb. 25 perc (nem szétfőzni!). A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, picit megsózom, olajon puhára di...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz. Első lépésben pucold meg a krumplit, most meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni - amennyi éppen ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzd. 3. Utána sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű