hozzávalók / 4 adag
1 közepes fej vöröskáposzta
1 db alma
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
50 ml balzsamecet (vagy almaecet)
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
elkészítés
A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat és az almagerezdeket.
Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és jól összekeverjük.
Fedő alatt közepes tűzön kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA megmosott újburgonyát hájastul sós vízben megfőzöm, majd megtisztítom. A lisztet összekeverem pirospaprikával, megforgatom benne a burgonyát. Egy nagyobb serpenyőben kevés olaja...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA burgonyakat jol megmossuk egy talba tesszuk. Raontunk 1 ek olivaolajat , durva sot izles szerint es durvara orolt fekete borsot, jol osszekeverjuk, majd sutopapirral belelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű