800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet.
Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.
Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.
A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 1 óra 05 perc Nehézség: KözepesA rizst egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az olajhoz adjuk a fűszereket, pár percig pirítjuk, majd beleszórjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a gombát, zsírjára pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonya héját alaposan megsikáljuk, és héjastól sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a még melegen áttört burgonyát (ez a meleg fog majd segíteni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű