Családireceptkönyv.hu

PIRÍTOTT GOMBA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet.

Elkészítés:


Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.

Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.

PIRÍTOTT GOMBA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ez mennyei! Sütőben sült vajas – fűszeres burgonya
Ez mennyei! Sütőben sült vajas – fűszeres burgonya

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt répa
Párolt répa

1. Ha nyers répából készíted a párolt répát, akkor először hámozd meg a répákat, utána vágd ízlés szerinti méretűre. 2. Ha gyorsfagyasztott répát használsz, akkor egyszerű...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolrizs
Karfiolrizs

A karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk