Családireceptkönyv.hu

Sajtos krumpligombóc ropogós panírban, sütőben sütve


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg krumpli 12 dkg liszt
10 dkg sajt
3 dkg vaj 1 db tojás
1 késhegynyi szerecsendiósóbors

Elkészítés:


A krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a vajat, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha szükséges, tejjel lazíthatsz a masszán. A lényeg, hogy könnyen formázható legyen. Készíts belőle kis gombócokat, és panírozd be a szokásos módon.

Rakd a golyókat előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A felesleges panírt rázd le róluk. Tedd a gombócokat forró olajba, és süsd minden oldalukat aranybarnára. Ezt követően szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sajtos krumpligombóc a krokettnél is izgalmasabb, mártogatóssal pedig önmagában is kiváló nass.

Sajtos krumpligombóc ropogós panírban, sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Burgonyakrokett
Burgonyakrokett

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen összetörjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tojássárgát és a szerecsendiót. Ha szükség...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rukkolás köleskása sült zöldségekkel
Rukkolás köleskása sült zöldségekkel

A kölest egy kis lábasba tesszük, ujjnyi vastagan vizet öntünk alá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Addig főzzük, míg teljesen átmelegszik és egy kicsit szétfő. Beleszórj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Arab petrezselyemsaláta (tabulé)
Arab petrezselyemsaláta (tabulé)

A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A búzadarát kevés vízben jól átkeverjük, a vizet...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk