35 dkg liszt
4 tojás
pici víz
2 ek.olaj
kis só
A hozzávalókat összekeverni.
Annyi vizet adni hozzá,hogy se híg,se kemény ne legyen,
Forrásban lévő sós vízbe szaggatni. Feljön a tetejére, hideg vízbe tenni és leszűrni.
1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, és megszórjuk a cukorral. 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük. 2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk (ha nem bio), majd gerezdekre szeleteljük és forró vízben 8 percig félig megfőzzük. Leszűrjük, szárazra töröljük. Egy keverőtálban a burgonya szeleteket ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük és egy nagyobb edénybe öntjük a liszttel, a sóval és a tojásokkal, majd jól összedolgozzuk. Egy kávéskanálnyi adagot kimérünk a tésztából és nedves kézzel gol...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: Könnyű