3-4 darab zsenge, főtt kukorica,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy marék koktélparadicsom,
- pár szál friss (lila) bazsalikom, apróra vágva,
- só,
- bors,
- 5 dkg vaj.
1. A puha vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és a borssal. Állni hagyjuk.
2. A megfőtt kukoricát felszeleteljük (kb. 3 cm vastagra).
3. Megkenjük fűszeres vajjal és forró serpenyőben körben megpirítjuk.
4. Ha kész, rádobjuk a paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Egy-két perc alatt összesütjük.
a megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredj...
Elkészítési idő:Egy bögre bulgur 2 bögre forróvízzel leöntve, sózva, egy műanyag edénybe. Lefedem 15-20 percre. Ez idő alatt kétszer gyorsan átforgatom. ☺
Elkészítési idő: 30 perc1. A burgonyát hámozd, főzd meg sós vízben, s csepegtesd le. 2. Közben kevés zsíron piríts világossárgára kis kockákra vágott vöröshagymát. 3. A főtt krumplit törd péppé, s...
Elkészítési idő:A vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojások sárgáját, a főtt rizst, és...
Elkészítési idő: