3-4 darab zsenge, főtt kukorica,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy marék koktélparadicsom,
- pár szál friss (lila) bazsalikom, apróra vágva,
- só,
- bors,
- 5 dkg vaj.
1. A puha vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és a borssal. Állni hagyjuk.
2. A megfőtt kukoricát felszeleteljük (kb. 3 cm vastagra).
3. Megkenjük fűszeres vajjal és forró serpenyőben körben megpirítjuk.
4. Ha kész, rádobjuk a paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Egy-két perc alatt összesütjük.
A krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: 15 percA burgonyát pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, majd hasábokra. A rozmaringot aprítsuk össze, a fokhagymát reszeljük le. Egy nagy lábasban melegítsünk 2 liter vizet, mikor forr, adju...
Elkészítési idő:Mossuk meg a krumplit alaposan, ne hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb kockákra, és sózzuk meg. Hagyjuk állni tíz percig. Forrósítsuk fel az olajat egy jó minőségű, tapadásmentes, nagy w...
Elkészítési idő: 20 percA brokkolit megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi szódabikarbónát,hogy megőrizze a brokkoli a szép zöld s...
Elkészítési idő: