3-4 darab zsenge, főtt kukorica,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy marék koktélparadicsom,
- pár szál friss (lila) bazsalikom, apróra vágva,
- só,
- bors,
- 5 dkg vaj.
1. A puha vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és a borssal. Állni hagyjuk.
2. A megfőtt kukoricát felszeleteljük (kb. 3 cm vastagra).
3. Megkenjük fűszeres vajjal és forró serpenyőben körben megpirítjuk.
4. Ha kész, rádobjuk a paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Egy-két perc alatt összesütjük.
http://izorzo.blogspot.co.uk/2016/08/fuszeres-vajjal-sult-kukorica.html
A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 1 óra 05 perc Nehézség: Közepes1. Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. 2. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. 3. Reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük meg. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy kis olajon és vajon pirítsuk meg. A sütőtökö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és megfőzzük sózott vízben. Még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk és a vajjal, tejjel krumplipüré állagúra keverjük. Amikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű