1 bögre (3 dl) rizs
fél dl Vénusz olaj
só
8 közepes fej gomba (csiperke, de nyilván bármilyen gombából készíthető, az erdei gomba még zamatosabb, finomabb)
2 evőkanál olaj
ételízesítő
bors
só
petrezselyemzöld (el is maradhat)
Elkészítés:
Két bögre vizet felteszünk forrni. A megmosott, lecsepegtetett rizst a fél dl étolajon üvegesre (fehérre) futtatjuk, majd felengedjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük párolni.
A gombát megmossuk, felszeleteljük, és 2 evőkanál étolajon megpároljuk. Teszünk rá ételízesítőt és borsot. Mikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a már majdnem teljesen kész rizshez, elkeverjük, készre főzzük.
Amikor a levet felszívta a rizs, kicsit még fedő alatt hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Sült húsok mellé finom köret.
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Schritt Als Erstes die Zutaten vorbereiten. 2. Schritt Die Bohnen in kochendes Salzwasser geben und 10 Min. kochen lassen. Dann über einem Sieb abgiessen und abtropfen lass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű