1 bögre (3 dl) rizs
fél dl Vénusz olaj
só
8 közepes fej gomba (csiperke, de nyilván bármilyen gombából készíthető, az erdei gomba még zamatosabb, finomabb)
2 evőkanál olaj
ételízesítő
bors
só
petrezselyemzöld (el is maradhat)
Elkészítés:
Két bögre vizet felteszünk forrni. A megmosott, lecsepegtetett rizst a fél dl étolajon üvegesre (fehérre) futtatjuk, majd felengedjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük párolni.
A gombát megmossuk, felszeleteljük, és 2 evőkanál étolajon megpároljuk. Teszünk rá ételízesítőt és borsot. Mikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a már majdnem teljesen kész rizshez, elkeverjük, készre főzzük.
Amikor a levet felszívta a rizs, kicsit még fedő alatt hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Sült húsok mellé finom köret.
A módszer lényege: a meghámozott hasábra vágott krumplit úgy ahogy van egy hideg vaslábosba tesszük, annyi olajat öntünk rá, ami ellepi, aztán alágyújtunk és közepesnél picit nagyo...
Elkészítési idő:1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz. 2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük. 3. A vajat, a tojássárgáját h...
Elkészítési idő:A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főni. Ha kész, szűrjük le, adjunk hozzá a vajat, törjük össze. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejet, (amennyit felvesz...
Elkészítési idő:A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: