1 kg burgonya
5 dkg kemény sajt
30 gramm vaj
egy evőkanál majonéz
egy evőkanálnyi apróra vágott kapor
fél teáskanálnyi só
négy gerezd foghagyma
1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával.
2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák méretétől.
3. A sajtot kislyukú reszelőn reszeljük le.
4. A sajtot keverjük össze a megolvasztott vajjal, a majonézzel, a kaporral és az apróra vágott fokhagymával.
5. A sajtos keverékből formázzunk egyforma gombócokat.
6. Miután a sült burgonya meghűlt, mindegyiket vágjuk be kereszt alakban, mint azt az alábbi kép is mutatja.
7. Mindegyik burgonya közepébe helyezzük el a kis gombócokat, majd a burgonyát tegyük vissza a sütőbe néhány percre. Ezután tálalhatjuk is.
8. Egy ilyen köret nagyszerűen illik bármilyen húsos ételhez!
Sajnos nem mértem semmit. Nagyjából negyedkiló lehetett a liszt, nem mertem sokat, hátha mégse jön be a dolog alapon. A chia magra én meleg vizet öntöttem, de azt olvastam, arra a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt zöldségeket karikára vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe felváltva lerakosgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a felaprított petrezselyemmel,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverem. Formázható legyen kissé. Közben felrakom melegedni a húslevest. Ha felforrt a húsleves, ebbe szaggatjuk 1 kávéskanál segítségével a gombóc any...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat nagy lyukú reszelőn, a tormadarabot kis lyukún lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű