1 kg burgonya
5 dkg kemény sajt
30 gramm vaj
egy evőkanál majonéz
egy evőkanálnyi apróra vágott kapor
fél teáskanálnyi só
négy gerezd foghagyma
1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával.
2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák méretétől.
3. A sajtot kislyukú reszelőn reszeljük le.
4. A sajtot keverjük össze a megolvasztott vajjal, a majonézzel, a kaporral és az apróra vágott fokhagymával.
5. A sajtos keverékből formázzunk egyforma gombócokat.
6. Miután a sült burgonya meghűlt, mindegyiket vágjuk be kereszt alakban, mint azt az alábbi kép is mutatja.
7. Mindegyik burgonya közepébe helyezzük el a kis gombócokat, majd a burgonyát tegyük vissza a sütőbe néhány percre. Ezután tálalhatjuk is.
8. Egy ilyen köret nagyszerűen illik bármilyen húsos ételhez!
Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát át préseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...
Elkészítési idő: 1 óraA káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet, és kevés borsot....
Elkészítési idő: 1 óraA felszeletelt lilahagymát 2 ek olívaolajon a babérlevéllel, borssal, kakukkfűvel lassú tűzön pároljuk fedővel lefedve kb. fél óra hosszat, időnként megkevergetve, vigyázva, ne bar...
Elkészítési idő: