1 kg burgonya
5 dkg kemény sajt
30 gramm vaj
egy evőkanál majonéz
egy evőkanálnyi apróra vágott kapor
fél teáskanálnyi só
négy gerezd foghagyma
1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával.
2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák méretétől.
3. A sajtot kislyukú reszelőn reszeljük le.
4. A sajtot keverjük össze a megolvasztott vajjal, a majonézzel, a kaporral és az apróra vágott fokhagymával.
5. A sajtos keverékből formázzunk egyforma gombócokat.
6. Miután a sült burgonya meghűlt, mindegyiket vágjuk be kereszt alakban, mint azt az alábbi kép is mutatja.
7. Mindegyik burgonya közepébe helyezzük el a kis gombócokat, majd a burgonyát tegyük vissza a sütőbe néhány percre. Ezután tálalhatjuk is.
8. Egy ilyen köret nagyszerűen illik bármilyen húsos ételhez!
A zsiradékon mindkét felét megsütjük a körteszeleteknek, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A karfiolt tisztítsuk meg és törjük kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a meghámozott fokhagymával együtt tegyük bele alufóliába és így süssük meg 180 fokos sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát hámozás és tisztítás után vékony karikákra fölszeljük. Megtisztítjuk a fokhagymát. Egy tálban beleöntjük a tejszínt, 100 g reszelt sajtot, fokhagymapréssel bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű