1 kis fej édes fehér káposzta
2 szál sárgarépa
1/2 csomag bacon szalonna
2 kisebb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
só, bors, cayenne bors
lestyán
tárkony
A ragu így készült:
Hozzávalók: 1 kisebb fej édeskáposzta, 2 szál sárgarépa, fél csomag bacon szalonna, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek. kacsazsír, só, bors, cayenne bors, 1-1 tk. lestyán és tárkony.
A szalonnát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és a zsiradékon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a félfőre (ketté, majd vékony szeletekre) vágott vöröshagymát, a lereszelt fokhagymát és gyakori kevergetéssel megpároljuk, egy kicsit karamellizáljuk.
Rátesszük a laskára vágott káposztát, a karikákra vágott sárgarépát, fűszerezzük, majd fedő alatt - többszöri átforgatással - puhára pároljuk.
https://www.facebook.com/156659281205392/photos/a.156673554537298.1073741828.156659281205392/641645672706748/?type=3
Finomságok egészségesen
A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A búzadarát kevés vízben jól átkeverjük, a vizet...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűSült krumplihoz A krumplit megpucoljuk. Ha nagyok a krumplik, akkor 2-3 szor elfelezzük. Ezután felcsíkozzuk, de fontos, hogy ne túl vastag csíkokra vágjuk. Majd alaposan megmo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA krumplit mindenki szereti, így ezzel az étellel mellé találni igazából nem nagyon lehet. A különlegessége, hogy nem szokásos étel,hamar kész, nem kell ott állni mellette és lakta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a krumplit alaposan, ne hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb kockákra, és sózzuk meg. Hagyjuk állni tíz percig. Forrósítsuk fel az olajat egy jó minőségű, tapadásmentes, nagy w...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű