Családireceptkönyv.hu

Káposztás ragu (sült husihoz)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej édes fehér káposzta
2 szál sárgarépa
1/2 csomag bacon szalonna
2 kisebb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
só, bors, cayenne bors
lestyán
tárkony

Elkészítés:


A ragu így készült:
Hozzávalók: 1 kisebb fej édeskáposzta, 2 szál sárgarépa, fél csomag bacon szalonna, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek. kacsazsír, só, bors, cayenne bors, 1-1 tk. lestyán és tárkony.
A szalonnát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és a zsiradékon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a félfőre (ketté, majd vékony szeletekre) vágott vöröshagymát, a lereszelt fokhagymát és gyakori kevergetéssel megpároljuk, egy kicsit karamellizáljuk.
Rátesszük a laskára vágott káposztát, a karikákra vágott sárgarépát, fűszerezzük, majd fedő alatt - többszöri átforgatással - puhára pároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hanna
Spenótos sajtgolyók
Spenótos sajtgolyók

A spenótot vágd nagyon apróra, öntsd egy nagy tálba. Add hozzá a pankómorzsát, a sajtokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat is. Keverd össze alaposan. Ha nem elég ragadós, tegyé...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás sült krumpli (Sóbors)
Fokhagymás sült krumpli (Sóbors)

A burgonyát alaposan mossuk meg, majd méretétől függően vágjuk félbe vagy negyedekre. A feldarabolt burgonyát tegyük keverőtálba, ízesítsük sóval, borssal és füstölt paprikával....

Elkészítési idő: 10+40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínben sült újkrumpli
Tejszínben sült újkrumpli

Az újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőfor...

Elkészítési idő: 25 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplispirál
Krumplispirál

a krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk