- 20 dkg juhtúró
- 1 tojás
- só
- bors
- késhegynyi fűszerpaprika
- késhegynyi szódabikarbóna
- petrezselyem aprítva
- zsemlemorzsa, formázáshoz
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
A juhtúrót villával széttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle, panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.
Lehet hidegtálak dísze, finom húsok mellé köret, vagy akár önmagában, friss zöldség kíséretében is könnyedén fogyasztható.
Egy nagy tálban lereszeljük a cukkinit és a burgonyát. Ízesítsük sóval, és hagyjuk állni 10 percig. A cukkinit és a burgonyát lecsepegtetjük. Egy szűrőszűrő segítségével erősen ny...
Elkészítési idő: 1 óraAz édesburgonyát mosd meg majd vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fok...
Elkészítési idő: 25 percA meghámozott, kockára vágott krumplit enyhén sózott vízben felrakom főni. Éppen annyi vízben főzöm, hogy ellepje. A kacsazsírt egy serpenyőben felmelegítem, és megpirítom benne a...
Elkészítési idő: 30 perc