- 20 dkg juhtúró
- 1 tojás
- só
- bors
- késhegynyi fűszerpaprika
- késhegynyi szódabikarbóna
- petrezselyem aprítva
- zsemlemorzsa, formázáshoz
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
A juhtúrót villával széttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle, panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.
Lehet hidegtálak dísze, finom húsok mellé köret, vagy akár önmagában, friss zöldség kíséretében is könnyedén fogyasztható.
A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben pirítsd át őket, ezt megteheted serpenyőben is a tűzhelyen, de jobban jársz a sütővel. Amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha szü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept elkészítéséhez külön tálakba helyezzük el a lisztet, tojást és a prézlit is. Fogjuk a hagymát és felkarikázzuk, majd egyenként az alapanyagokba forgatjuk őket. Mikor ezzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű