Hozzávalók:
30 dkg sajt
8 tojás fehérje
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjéjét. 1 órára hűtőbe tesszük, majd vizes kézzel kis golyókat formázunk belőlük, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A sajt elég sós, úgyhogy nem kell bele só, de lehet hozzáadni apróra vágott petrezselymet, borsot, ki mit szeret. Én csak a fenti receptem szerint készítettem és így is isteni.
A burgonyákat alaposan megmosom, majd héjával együtt puháza főzöm. Amikor megpuhult, egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom, pohár aljával, vagy valamilyen lapos tárgyal ki...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűa hagymát apróra vágjuk és a margarinon kicsit megpiritjuk -bele keverjük a megmosott rizset ...együtt piritjuk -felengedjük a húsleves lével ..a rizs mennyiségének kétszere...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA felmelegített olajon futtassuk át a mexikói vegyes köretet úgy, hogy intenzíven szórjuk meg morzsolt majorannával és mérsékelten sóval. Kevés vízzel felengedve pároljuk meg puhár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű