2000 g lilakáposzta
25 g só - tengeri
80 ml étolaj
2 teáskanál almaecet
600 ml víz
2 csipet köménymag (őrölt)
A káposzták végeit levágjuk. A külső leveleket leszedjük.
Negyed cikkekre vágjuk a káposztafejeket.
Majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. A felcsíkozott káposztának kell a hozzávalóknál lévő mennyiségnek lennie.
Ráhintjük a sót, majd jól átforgatjuk vele a káposztát, és félretesszük 30 percre állni.
A 20 perc leteltével egy fazékban olajat melegítünk, és rászedjük a káposztát.
Folyamatos keverés közben közepes lángon kb. 50 percen át pároljuk. Rögtön adjuk is hozzá a víz egyharmadát.
Közben hozzáadjuk a vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat.
Ha megpuhult a káposzta hozzáadjuk az almaecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát az őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint.
A gombafejeket tisztítsuk meg és szedjük ki a szárát. A szár helyén sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majoránnával a gombánkat. A májat készítsük elő, és vágjuk akkora darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felaprítom, majd sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón áttöröm, vajat és tejet öntök rá, és gépi habverővel habosra keverem. Egy lapos, nagyméretű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított vöröshagymát és fokhagymát forró olivaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért. Ezután megszórjuk a karikákra vágott újhagymával, megvárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű