1 kg újkrumpli /öreg krumpliból is készíthető/
só esetleg ételízesítő
csipet majoranna
csipet kakukkfű
olaj, ha van olívaolaj /a tetejére/
A krumplit alaposan megmossuk, esetleg lekeféljük, majd hosszában félbevágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a krumplikat, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk egyenként a sóval /ételízesítővel/, a majorannával és a kakukkfűvel. Ezt követően mindegyik tetejére néhány csepp olajat cseppentünk. Előmelegített sütőben kb 200 fokon addig sütjük, míg meg nem pirul. Nagyjából 40 perc alatt készül el.
Köretként bármilyen sült és rántott húshoz, zöldséghez tálaljuk.
1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük. 3. A fokhagymát megtisztítjuk és vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukkini falatok ropogosra sütve, nálunk rántott húsi mellé lessz. Vagy akár magában próbáljátok ki centi vastagra vágtam , fokhagymás tejfőllel megkened kis bakon szalonna és sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA salátának való burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Letakarjuk, hogy langyos maradjon. Kevés olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd adunk hozzá e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA krumplit kockára vágjuk, megfőzzük. A hagymát és szalonnát kis kockára vágjuk, lepirítjuk. Összekeverjük a krumplival sózzuk borsozzuk zúzott fokhagymával ízesítjük. Majd kiolajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű