1 kg újkrumpli /öreg krumpliból is készíthető/
só esetleg ételízesítő
csipet majoranna
csipet kakukkfű
olaj, ha van olívaolaj /a tetejére/
A krumplit alaposan megmossuk, esetleg lekeféljük, majd hosszában félbevágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a krumplikat, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk egyenként a sóval /ételízesítővel/, a majorannával és a kakukkfűvel. Ezt követően mindegyik tetejére néhány csepp olajat cseppentünk. Előmelegített sütőben kb 200 fokon addig sütjük, míg meg nem pirul. Nagyjából 40 perc alatt készül el.
Köretként bármilyen sült és rántott húshoz, zöldséghez tálaljuk.
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, és meghámozom. Amikor kihűlt, szűrőbe teszem, hideg vízzel leöblítem, majd lecsepegtetem. A cukrot egy serpenyőben felolvasztom, s lapos k...
Elkészítési idő:A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...
Elkészítési idő:Vajat olvasztani, karikára szeletelt répát sóval, pici borssal :) ételízesítővel, fokhagymával ízesítve lesütni. Hasábokra vágva ugyanezzel az ízesítéssel virsliszerűséget készít...
Elkészítési idő: