Töltelék:
-6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
-2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
-6 egész tojást
-sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba,
vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le,
mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk,
amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok,
hogy mi az a töltelék? ???
Megállt a villa a kezünkben!
Ezt ki nem ismeri? És részletesen el kellett magyarázni,
miből és hogyan készül; hogy kóstolják meg nyugodtan,
nagyon finom; aminek a vége az lett,
hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról,
mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek
A fürjtójásokat megfözzük, útána meg pucoljuk. A darált húst összekeverjük, a 2 db tójással, az aztatott kenyérrel, sóval, borssal vegetával és a bele reszelt hagymával. Egy evöka...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű1 fej hagymát megdinsztelek. Rádobom a felszelt zöldbabot, 2 g. fokhagymát. Átpirítom. Ha félig megpuhult, a felkockázott paradicsomot is rádobom. Pici lisztet hintek rá, és tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplinyomóban törd át a főtt krumplit Dolgozd össze a hozzávalókat Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj A vizes kézzel megformázott golyókat sorako...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a apró kockára vágott szalonnát üvegesre hevítjük, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás s...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű