4 sárgarépa
» 8 szál szárzeller
» 2,5 dl narancslé
» 2 salotta hagyma
» 1 evőkanál magos mustár
» 3 evőkanál méz
» tengeri só
» frissen őrölt bors
» ráadás: 1 evőkanál fekete mustármag
Karikázzuk fel a sárgarépát és a zellert (ez utóbbi félhold alakú lesz) és tegyük fel főni egy lábasban a narancslével és 2,5 dl vízzel. Amint felforrt letakarjuk, és kisebb lángon addig főzzük, amíg a lé már majdnem elfő róla,. Ezalatt kellőképpen megpuhul, de nem fő szét.
Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott salotta hagymát, a mustárt és a magosmustárt, a mézet, sózzuk, borsozzuk. Lefedve együtt főzzük még pár percig, figyelve, nehogy odakapjon. Alaposan keverjük össze, ha szükséges, igazítsunk az ízeken. Melegen tálaljuk.
Személyenként 20-25 dkg, apró kockákra vágott burgonyát puhára főzünk annyi sós vízben, amennyi jól ellepi. Ha megfőtt, saját levében összetörjük, és állandó keverés mellett kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk lepirítsuk ,majd a végén hozzáadjuk a piros paprikát.A zsemlénket hideg vízbe áztatom,jól kinyomkodom hozzáadom a tojást,petrezselyem zöldet fűszereket jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felmelegített olajon futtassuk át a mexikói vegyes köretet úgy, hogy intenzíven szórjuk meg morzsolt majorannával és mérsékelten sóval. Kevés vízzel felengedve pároljuk meg puhár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban meg kell karamellizálni a cukrot, közben hozzá kell adni az apróravágott hagymát. A káposztának ki kell vágni a torzsáját és viszonyla vékonyan fel kell szeletelni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű