Hozzávalók a rizshez:
30 dkg rizs,1 fej hagyma,3 gerezd fokhagyma,20 dkg szeletelt gomba,20 dkg zöldborsó,5 dkg reszelt sajt,zöldséglevél,só,bors,olaj.
A panírhoz,4 tojás,5 dkg reszelt sajt,5 dkg zsemlemorzsa,só.
Továbbá ,5 dkg kockára vágott sajt,+ zsemlemorzsa,olaj.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk,majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát,gombát,borsót,zöldséglevelet,enyhén megpirítjuk,majd hozzáadjuk a rizst,és pár percig tovább pirítjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd felöntjük kb 1 liter forró vízzel,vagy húslevessel,addig főzzük míg a folyadék elpárolog.Levesszük a tűzről,és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ha kell utána ízesítünk.
A tojásokat felverjük,sózzuk,belekeverjük a sajtot,a zsemlemorzsát,összekeverjük,a kihűlt rizsből gombócokat formálunk a közepébe beleteszünk egy-egy sajt kockát,megforgatjuk a tojásos masszába,utána zsemlemorzsába,és forró olajba pár perc alatt aranybarnára sütjük!
1. A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre, ezután egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA répát lereszeljük. Az ecetet elkeverjük a sóval és a cukorral, addig keverjük, míg fel nem oldódik minden. Ekkor ráöntjük a répára, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 10+30 perc Nehézség: KönnyűAz avokádókrém készítése tulajdonképpen a vásárlásnál kezdődik. Ha pénteken mész bevásárolni, mindenképpen puha avokádót válassz, azzal lehet jól dolgozni. Vágd félbe, és kanalazd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű