10 dkg főtt tojásfehérje rúd
1 tojás
2 dkg zsír (mindegy milyen)
4 dkg nyílgyökérliszt
1/2 csapott kávéskanál só
továbbá:
1 evőkanál zsír (mindegy milyen)
2 tojás
A nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére már szedhetjük is ki, ha túl sokáig fő szétmálik, így viszont tökéletes nokedli állagú marad). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A felforrósított zsírban átforgatjuk. Ráöntjük az enyhén felvert tojást és kevergetve készre sütjük.
A céklákat 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, aztán alaposan megsikáljuk, a szárcsonkot és gyökérvéget levágjuk, majd karcsú gerezdekre vágjuk. Nem feltétlenül kell meghámozni, me...
Elkészítési idő: 2 óraA burgonyát szeletre vagy karikára vágom és bő olajban megsütöm. Amikor kész, papírtörlőre szedem, hogy a maradék olaj felszívódjon.
Elkészítési idő: 0,401. A burgonyát jó alaposan mossuk meg egyenként, és héjában tegyük fel főni enyhén sós vízben. 2. Mikor kést szúrunk bele, és érezzük, hogy a közepe is puha - kb. 50 perc főzés ut...
Elkészítési idő: 1 óra