10 dkg főtt tojásfehérje rúd
1 tojás
2 dkg zsír (mindegy milyen)
4 dkg nyílgyökérliszt
1/2 csapott kávéskanál só
továbbá:
1 evőkanál zsír (mindegy milyen)
2 tojás
A nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére már szedhetjük is ki, ha túl sokáig fő szétmálik, így viszont tökéletes nokedli állagú marad). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A felforrósított zsírban átforgatjuk. Ráöntjük az enyhén felvert tojást és kevergetve készre sütjük.
A hajdinát egy szűrőben alaposan megmossuk egészen addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd lecsöpögtetjük. Ezután egy edényben feltesszük a tűzre, és szárazon megpirítjuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst olajon megfuttatjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk, megfőzzük. A kockára vágott hagymát megdinszteljük olajon, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Mikor kész a rántotta, beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRemek köret grillezett husik mellé, mennyei, kívül ropogós, belül krémes. Egy cseréptálba terítettem nagyszemű sót, csak annyit, ami elfedte az alját. Erre szórtam friss rozmaring...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű