10 dkg főtt tojásfehérje rúd
1 tojás
2 dkg zsír (mindegy milyen)
4 dkg nyílgyökérliszt
1/2 csapott kávéskanál só
továbbá:
1 evőkanál zsír (mindegy milyen)
2 tojás
A nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére már szedhetjük is ki, ha túl sokáig fő szétmálik, így viszont tökéletes nokedli állagú marad). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A felforrósított zsírban átforgatjuk. Ráöntjük az enyhén felvert tojást és kevergetve készre sütjük.
Sült krumplihoz A krumplit megpucoljuk. Ha nagyok a krumplik, akkor 2-3 szor elfelezzük. Ezután felcsíkozzuk, de fontos, hogy ne túl vastag csíkokra vágjuk. Majd alaposan megmo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA krumplit héjában főzzük. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk. A hagymához adva k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A galuskákat galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal a forró, sós vízben kifőzzük. Akkor van kész ha feljön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest jól átmosom, és 2,5x mennyiségű sós vízben puhára párolom. Utána hagyom kihűlni. Közben a vajat elkeverem a tejföllel és a fűszerekkel, majd ezt a krémet hozzákeverem a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű