: Ő az öntött burgonya, és ráadásul nagyon finom. Ha elkészült egy 1,5 órát hidegen tárolva összeérik.Főt burgonyát felszeleteljük, majd az elkészített tálba rakjuk rétegesen rá öntjük az előkészített anyagokat. Hozzávalók : 1kg burgonya 3-4 gerezd foghagyma lereszelve olíva olajban világosra pirítva, félliter salátalével felöntjük forrásig melegítjük, majd egy bögre tejföl egy tojással összekeverve, majd egy evő kannál liszttel és ráöntve a foghagymás lére öntjük , összeforraljuk. Majd ezt öntjük rétegesen a burgonyánkra.
Összekeverem, gombócokat formázok belõle és bõ forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKisebb burgonyákat megmosunk,majd sós vízben nem túl puhára megfőzzük. Melegen egy kicsit szétlapítjuk a tetejére teszünk bacont vagy zsiradékot pici sajttal ízlés szerint megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetej...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Megfőzzük, majd összetörjük a krumplit. Hozzáadjuk a vajat, a sót és a szerecsendiót. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a tojássárgájával. 2. Nyomózsákba tesszük a burgonyát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes