10 dkg tojásfehérje rúd
1 tojás
2 dkg zsíradék (olvasztott kúkuszzsír)
4 dkg nyílgyökérliszt
1/2 csapott kk. só
Vizet forralunk.
A tojásfehérje rudat 1 egész tojással és a zsíradékkal összeturmixoljuk. Kiszedtem a turmixból és elkevertem a nyílgyökérliszttel.
Beleszaggatom a forró vízbe, ahol pillanatok alatt feljön a tetejére.
Kész.
A víznek nem szabad zubogónak lennie, csak forrónak.
A robotgép 2 késes részében jobb készíteni, mint a turmixban.
Akár önálló fogásnak, akár köretnek készíted el, a töltött krumpli mindig remek választás. Egyszerű összedobni, és amíg sül, addig bőven lesz időd elkészíteni a többi fogást is. Gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott krumplikat vágd fel vékony hasábokra. Tedd egy tál hideg vízbe és hagyd ázni legalább 30 percig. Szűrd le a krumplikat és alaposan törölgesd szárazra egy konyhai tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított vöröshagymákat kb 1 cm szélesre karikázzuk, majd a rétegeket szétszedjük. Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és kb fél órát pihentetjük, míg levet enged. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Rögtön hozzáadjuk a rizst is, együtt pirítjuk. Amikor már látszik a rizs szemeken, hogy megpirultak (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű