2 tojás
2 ek tejföl
só
bors
Töltelék:
sajtkrém
100 g zöldborsó
A tojást, a tejfölt és a fűszereket jól összekeverjük, ebből lesz a tojásos alap. Vékonyan olajozott sütőpapírra, vagy alufóliára öntjük, forró sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt. Ha kicsit kihűlt, könnyebb leszedni a papírról, fóliáról. A tojásos alapot megkenjük a sajtkrémmel és rátesszük a zöldborsót és feltekerjük.
Elkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJapán rövid szemű rizs az egyik legjobb, de bármilyen más rövid szemű rizs is alkalmas rá. Mossuk át a rizst néhányszor hideg vízben, (8-10-szer) hogy teljesen megtisztuljon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz újkrumplit alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben 8-10 percig, majdnem puhára főzzük. A vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit egy főzőedénybe tesszük, a kockákra vágott vöröshagymával együtt, rátörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk. A tejszínt ráöntjük, valamint annyi tejet hogy ellepje a krum...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű