Hozzávalók:
50 deka spenót
3 tojás
3-4 ek. liszt
1,5 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, vegeta
Töltelék:
25 deka friss tehén túró
3-4 ek tejföl ( a túró állagától függően/ krémes legyen)
diónyi vöröshagyma
só, bors
Elkészítése:
A spenótot megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük ( meg is nyomkodjuk, hogy a vizet eltávolítsuk), amikor kihűlt, apróra feldaraboljuk. Hozzá adjuk az olajat, a reszelt fokhagymát, 3 tojás sárgáját, sót, borsot, vegetát ( ízlés szerint fűszerezzük) és jól kikeverjük, majd a lisztet is bele dolgozzuk, végül a 3 tojás felvert habját. Sütőpapírral bélelt 28x34 cm tepsibe öntjük és 180 fokon kisütjük. Konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt ( annyit, hogy krémszerű legyen, de ne folyjon), a vöröshagymát apróra daraboljuk, vagy reszeljük, hozzá adjuk a masszához, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A spenót roládot kitekerjük, rásimítjuk a krémet, vissza tekerjük, alufóliába csomagaljuk, másnap szeleteljük.
előétel, de köretnek is megfelel
a krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...
Elkészítési idő:Elkészíthető cukkiniből, édesburgonyából, sütőtökből, patisszonból, paszternákból, ki mit szeret. Én most répát és petrezselyemgyökeret gyalultam le, mert az volt kéznél. Nagyon...
Elkészítési idő:A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok...
Elkészítési idő: