Családireceptkönyv.hu

Káposzta, tojás, és zsemlemorzsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fej káposzta (maximum 1 kg.),
3 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, olaj.

Elkészítés:


az alábbi étel titka a káposzta helyes szeletelésben rejlik. Ne távolítsuk el a külső, vastagabb héjakat, különben a káposzta szét fog esni. Mossuk meg alaposan, és kezdjük el szeletelni. Vágjunk nagyobb cikkeket belőle.

A felvágott darabokat pároljuk 5 percig sós vízben, majd várjunk egy kis időt, míg teljesen kihűlnek. A tojásokat verjük fel, sózzuk, és borsozzuk. Forgassuk bele a káposztákat a tojásba, ezután a zsemlemorzsába, majd megint a tojásba, és süssük meg forró olajban.

Ha mindkét oldala aranybarnára sült, fogyaszthatjuk fokhagymaszósszal, de mártogathatjuk zöld fűszeres joghurtba is.

Káposzta, tojás, és zsemlemorzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Tócsni azaz krumplilepény
Tócsni azaz krumplilepény

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Túrókrémmel töltött burgonya
Túrókrémmel töltött burgonya

1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük. 2. A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldfűszeres krumpli tepsiben
Zöldfűszeres krumpli tepsiben

A krumplikat megpucoljuk, majd tetszőleges méretűre felvágjuk. Lehetnek nagyobb kockák is, de egyszerűen félbe is vághatjuk a zöldséget. Sós vízben puhára főzzük a krumplit. Fog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Pirított dara
anya--Pirított dara

1.) A búzadarát az olajon állandó kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk nagyon alacsony lángon dolgozunk végig. 2.) Lobogó sós vizzel apránként felengedjük. (Közben kever...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk