menu

Családireceptkönyv.hu

Káposzta, tojás, és zsemlemorzsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fej káposzta (maximum 1 kg.),
3 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, olaj.

Elkészítés:


az alábbi étel titka a káposzta helyes szeletelésben rejlik. Ne távolítsuk el a külső, vastagabb héjakat, különben a káposzta szét fog esni. Mossuk meg alaposan, és kezdjük el szeletelni. Vágjunk nagyobb cikkeket belőle.

A felvágott darabokat pároljuk 5 percig sós vízben, majd várjunk egy kis időt, míg teljesen kihűlnek. A tojásokat verjük fel, sózzuk, és borsozzuk. Forgassuk bele a káposztákat a tojásba, ezután a zsemlemorzsába, majd megint a tojásba, és süssük meg forró olajban.

Ha mindkét oldala aranybarnára sült, fogyaszthatjuk fokhagymaszósszal, de mártogathatjuk zöld fűszeres joghurtba is.

Káposzta, tojás, és zsemlemorzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszalt paradicsomos cukkinilepény
Aszalt paradicsomos cukkinilepény

Elkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cheddar sajtos, szalonnás krumplipüré
Cheddar sajtos, szalonnás krumplipüré

A burgonyából, tejből és vajból hagyományos módon krumplipürét készítünk. A cheddar sajtot lereszeljük és még forrón a krumplipüréhez keverjük. A baconszeleteket megsütjük, kisebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ferge Éva
Házi gnocchi
Házi gnocchi

A krumplit héjastól megfőzzük, még melegen krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a krumpli, deszkára tesszük, rászitáljuk a lisztet, a közepébe egy mélyedést készí...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar tésztás rizs /hamis Rice a Roni/
tésztás rizs /hamis Rice a Roni/

A cérnácskát a zsiradékon pirosra pirítjuk /óvatosan, mert hamar megég/. A hagymát apróra vágjuk és olajon, a rizs hozzáadásával megpirítjuk, hozzáadjuk a megpirított cérnácskát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk