1 kisebb fej káposzta (maximum 1 kg.),
3 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, olaj.
az alábbi étel titka a káposzta helyes szeletelésben rejlik. Ne távolítsuk el a külső, vastagabb héjakat, különben a káposzta szét fog esni. Mossuk meg alaposan, és kezdjük el szeletelni. Vágjunk nagyobb cikkeket belőle.
A felvágott darabokat pároljuk 5 percig sós vízben, majd várjunk egy kis időt, míg teljesen kihűlnek. A tojásokat verjük fel, sózzuk, és borsozzuk. Forgassuk bele a káposztákat a tojásba, ezután a zsemlemorzsába, majd megint a tojásba, és süssük meg forró olajban.
Ha mindkét oldala aranybarnára sült, fogyaszthatjuk fokhagymaszósszal, de mártogathatjuk zöld fűszeres joghurtba is.
Elkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyából, tejből és vajból hagyományos módon krumplipürét készítünk. A cheddar sajtot lereszeljük és még forrón a krumplipüréhez keverjük. A baconszeleteket megsütjük, kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjastól megfőzzük, még melegen krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a krumpli, deszkára tesszük, rászitáljuk a lisztet, a közepébe egy mélyedést készí...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA cérnácskát a zsiradékon pirosra pirítjuk /óvatosan, mert hamar megég/. A hagymát apróra vágjuk és olajon, a rizs hozzáadásával megpirítjuk, hozzáadjuk a megpirított cérnácskát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű