Családireceptkönyv.hu

Spenótos nokedli sajtmártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 3 tojás, 20 dkg fagyasztott spenót, 1,5–2 dl víz, só, bors
A sajtmártáshoz:
4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 3-4 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A fagyasztott spenótot hagyjuk kiengedni, majd gyengéden kinyomkodjuk. A liszttel, a tojásokkal és 1,5 dl vízzel tésztává összedolgozzuk, sózzuk, ha szükséges, akkor még egy kis vizet adunk hozzá, hogy sűrű, de még folyós állagú legyen.
Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, a spenótos tésztát nokedliszaggatóval a lobogó vízbe szaggatjuk adagonként, egyszerre ne főzzünk túl sokat, mert a tészta visszahűti a vizet. Pár percet hagyjuk főni, szűrőkanállal kiemeljük, tálba tesszük, és melegen tartjuk, míg az összes nokedlit megfőzzük.
Közben a sajtmártáshoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, meghintjük a liszttel, elkeverjük, kicsit átforrósítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot, 1-2 perc alatt összefőzzük, amíg a sajt felolvad.
A spenótos galuskát tányérokba szedjük, a tetejükre kanalazunk a sajtmártásból, és azonnal tálaljuk.

Spenótos nokedli sajtmártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo nudli
Paleo nudli

Az édesburgonyát meghámozom, felkockázom és megfőzöm. (A víz forrása után már ügyelni kell mert nagyon gyorsan megpuhul) A főtt burgonyát áttöröm, majd az utifűvel, liszttel, toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás rizs
Gombás rizs

A lángra feltesszük a lángfogó karikát, és az apróra vágott hagymát olajjal együtt egy lábosba tesszük és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, a gombát és együtt dinszteljük e...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
rizibizi olasz módra
rizibizi olasz módra

Egy nagyobb lábasban olvaszd meg a vaj felét és az olajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, illetve apróra vágott petrezselymet. Párold a hagymát üvegesre kb. 3-4 perc alatt. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk