pár cékla
pár répa
néhány szárzeller
vastaghusú paprikák
kuszkusz
friss menta
Sültpaprikát csinnálok tepsiben,összeégetem,befóliázom,várok,lehámozom. De mindezalatt a zöldségeket is nem túl kicsire összenyestem,olivaolajoztam,balzsameceteztem és sóztam. Légkeverésre olyan 165fokra beraktam őket míg meg nem puhulnak. A kuszkuszt 2percig főztem, majd olajoztam,h ne legyen tömbös. A készzöldségekkel szépen összeforgatjuk. Szűzérmével csináltam,ami tejszínes mustárszósszal tálalódott,ne is mondjam a tzatzikit hozzá,de hagyjuk is, jobb nem emlegetni. De önmagában egyébként kiváló!
A krumplit meghámozom, felkockázom, jól megmosom, és felrakom bő vízben főni, sóval, jó puhára főzöm, amíg fő, addig megdinsztelem a felszeletelt hagymát, megfőtt a krumpli leszűr...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: KönnyűKisebb burgonyákat megmosunk,majd sós vízben nem túl puhára megfőzzük. Melegen egy kicsit szétlapítjuk a tetejére teszünk bacont vagy zsiradékot pici sajttal ízlés szerint megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét karikára vágom és egy picit megdinsztelem. Salátás tálban összekeverjük a salátazöldeket, a morzsolt kéksajtot, az apróra vágott diót és az aszalt áfonyát. Egy kis tálba...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű