pár cékla
pár répa
néhány szárzeller
vastaghusú paprikák
kuszkusz
friss menta
Sültpaprikát csinnálok tepsiben,összeégetem,befóliázom,várok,lehámozom. De mindezalatt a zöldségeket is nem túl kicsire összenyestem,olivaolajoztam,balzsameceteztem és sóztam. Légkeverésre olyan 165fokra beraktam őket míg meg nem puhulnak. A kuszkuszt 2percig főztem, majd olajoztam,h ne legyen tömbös. A készzöldségekkel szépen összeforgatjuk. Szűzérmével csináltam,ami tejszínes mustárszósszal tálalódott,ne is mondjam a tzatzikit hozzá,de hagyjuk is, jobb nem emlegetni. De önmagában egyébként kiváló!
A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük....
Elkészítési idő:A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni. Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger ala...
Elkészítési idő:A gombafejeket tisztítsuk meg és szedjük ki a szárát. A szár helyén sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majoránnával a gombánkat. A májat készítsük elő, és vágjuk akkora darabokra...
Elkészítési idő: