pár cékla
pár répa
néhány szárzeller
vastaghusú paprikák
kuszkusz
friss menta
Sültpaprikát csinnálok tepsiben,összeégetem,befóliázom,várok,lehámozom. De mindezalatt a zöldségeket is nem túl kicsire összenyestem,olivaolajoztam,balzsameceteztem és sóztam. Légkeverésre olyan 165fokra beraktam őket míg meg nem puhulnak. A kuszkuszt 2percig főztem, majd olajoztam,h ne legyen tömbös. A készzöldségekkel szépen összeforgatjuk. Szűzérmével csináltam,ami tejszínes mustárszósszal tálalódott,ne is mondjam a tzatzikit hozzá,de hagyjuk is, jobb nem emlegetni. De önmagában egyébként kiváló!
A burgonyából, tejből és vajból hagyományos módon krumplipürét készítünk. A cheddar sajtot lereszeljük és még forrón a krumplipüréhez keverjük. A baconszeleteket megsütjük, kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megpucolom és vékony, 3-4 mm vastag karikákra szeletelem. A krumpli szeleteket, egy papírtörlővel megszárogatom. Fogok egy kerámia sütőtálat, amit alaposan bedörzsöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. A vajat egy nagyobb, lehetőleg öntöttvas serpenyőben habosra hevítjük, beleszórjuk a lereszelt b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újburgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól kevés vízzel, vajjal, sóval feltesszük, és lefedve pároljuk. Közben az elpárolgó vizet pótoljuk, addig, míg meg nem puhul az újbu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű