1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só, bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
1. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját. 2. A nagyobb darabokat vágd félbe (esetleg négybe), s főzd meg sós vízben. 3. Egy tágas edényben forrósíts fel kevés v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy edényben felteszem, és aranybarnára karamellízálom. Hozzá adom a szeletelt hagymát, majd az olajat, és a balzsamecetet is. Kis párolás után, ráhalmozom a káposztát,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. 2. Az egész krumplikat vajjal bekenjük, sóval, borssal beszórjuk, majd a sütőben 10-15 percig pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű