1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só, bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
A krumplit megpucoljuk,és félbevágjuk. A tetejüket bevagdossuk és tepsibe sorakoztatjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd olvasztott vajjal lekenjük. Előmelegített sütőben kb. 40...
Elkészítési idő: 1 oraA zöldbabot 4-5 percig forraljuk. Után a baconszalonnába tekerjük. Lisztbe, tojásba és darált dióba fogatjuk. Olajba kisütjük, de lehet fóliában is, sütőben sütve.
Elkészítési idő:Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt el...
Elkészítési idő:A kukoricadarát megfőzzük a tejben, ízesítjük sóval és ételízesítővel - a sóval vigyázni kell, mert a juhtúró és szalonna elég sós lesz. Nem főzöm túl keményre, de azért ne legyen...
Elkészítési idő: 30 perc