menu

Családireceptkönyv.hu

Füszeres panírozott burgonyaköret


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.

Füszeres panírozott burgonyaköret

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Svájci rösti
Svájci rösti

A burgonyát megfőzzük, és a főzőlevében hagyjuk teljesen kihűlni. Legjobb, ha előző nap főtt, akkor van a legmarkánsabb íze, és kicsit gumiszerű állaga. Ha szétfő, vagy nem a héjáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Hagymás törtburgonya
Hagymás törtburgonya

A burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, burgonyatörővel összetörjük és az apróra vágott, margarinban vagy olajon megpirított vöröshagymához keverjük. Forrón fogyasztva a legfinomabb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Lila hagyma lekvár
Lila hagyma lekvár

A hagymákat vékonyra kell vágni és olajon megdinsztelni. Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, sót és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor nagy része elpárolgott, akkor lesz jó a lekv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsós nokedli
Borsós nokedli

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikát, borsot és ételízesítőt teszünk bele, majd a tűzre visszatéve ráöntjük a borsót, és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk