Családireceptkönyv.hu

Francia krumplipüré


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- sárga burgonya
- vaj
- tejszín
- só, bors

Elkészítés:


Francia krumplipürét készítettem héjában főtt, áttört sárgaburgonyából, és forralt vaj, tejszín keverékéből. Ízletesre sóztam, kicsit megborsoztam frissen őrölt borssal. A forralt tejszín, vaj keverékét apránként adagolom a krumplihoz, és jó habosra keverem ki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Párolt rizs
Párolt rizs

1. 2 ek olajban megpirítunk 25 dkg rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyujjnyival ellepje. 2. Megsózzuk, és egy kis fej hagymát (egészben) beleteszünk. 3. Ha felforrt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párolt rizs petrezselyemmel
Párolt rizs petrezselyemmel

1. A rizsbe jó sok finomra vágott petrezselymet teszünk, ilyenkor hagyma nem kell bele. 2. A rizst nem szabad keverni, amíg fő, csak utána, amikor már készen van.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Mézes sárgarépa köret
Mézes sárgarépa köret

A sárgarépát megtisztítás után hasábokra, vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben vajon 5 percig pirítom. Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet. Felforralom, majd hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. 2. Összetörjük, hozzákeverjük a margarint, a tojások sárgáját és felvert habját. 3. Nyomózsákba töltjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk