20 dkg burgonya
1 vöröshagyma
3 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
kevés olaj
A burgonyát héjában megfőztem.
Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem.
A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utánaízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
Párolt zöldségekhez és roston sült csirkemellhez azonnal tálaltam.
Frissen felaprított zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesített tejfölt is kínáltam mellé.
A káposztát gyaluljuk le, a hagymát kockázzuk fel. A hagymát megpároljuk a zsiradékon, majd rácsorgatjuk a mézet és hagyjuk, hogy egy kicsit karamellizálódjon. Ezt követően rád...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát alaposan megmossuk, egyenként alufóliára helyezzük, betekerjük. 2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A burgonyákat tepsire rakjuk, és 1/2 óráig sütjük. 3. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk, és lesózzuk. Egy nagy lábasban a zsírt felolvasztjuk, megszórjuk pár szem köménymaggal, beleszórjuk a porcukrot és a vékony csíkokra vágott hagymát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes