Családireceptkönyv.hu

Burgonyás gofri


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg burgonya
1 vöröshagyma
3 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
kevés olaj

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőztem.
Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem.
A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utánaízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
Párolt zöldségekhez és roston sült csirkemellhez azonnal tálaltam.
Frissen felaprított zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesített tejfölt is kínáltam mellé.

Burgonyás gofri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rántott hagyma
Rántott hagyma

1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

A zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi vízz...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundáskenyér muffin
Bundáskenyér muffin

A száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizsropogós
Rizsropogós

1. A rizst megmossuk és jól lecsepegtetjük. Kb. fél liter forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és fedővel letakarva puhára pároljuk. 2. Amikor elkészült, levesszük a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk