1,4 kg krumpli
•90 g vaj
•3 g szárított fokhagyma
•1 teáskanál kakukkfű
•25 g parmezán
•só, bors
Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon).
Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon mandoline, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb!
Lereszeljük a parmezánt, és hozzá adjuk a burgonya szeleteket. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és kakukkfüvet. Olvasszuk fel a maradék vajat, és öntsük rá a burgonyára.
Keverjünk össze mindent jól. Már az illata is fantasztikus, nem igaz?
Rakjuk a burgonya szeleteket egymás tetejére a muffin tálcába. Majd szórjuk meg egy kis borssal és kakukkfűvel a tetejét.
Süssük meg előmelegített sütőben 190 ° C-on, körülbelül 55 percig.
Miután kivetted a sütőből hagyd, hogy a tornyok hűljenek pár percig, majd késsel vedd ki a tálcából. Most egyszerűen csak rendezd őket szépen egy tányérra, díszítsd egy kevés parmezánnal és kakukkfűvel.
Adj hozzá sót és többször egy kevés vizet, hogy fakanállal lazán össze tudd dolgozni. Akkor jó az állaga, ha se túl kemény, se túl lágy, és amikor áthúzod benne a fakanalat, mögött...
Elkészítési idő: 10 Perc Nehézség: KönnyűA céklákat 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, aztán alaposan megsikáljuk, a szárcsonkot és gyökérvéget levágjuk, majd karcsú gerezdekre vágjuk. Nem feltétlenül kell meghámozni, me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA krumplikat alaposan mosd meg, majd egy kicsit kapargasd meg. Vágd fel tetszés szerint. Fontos, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek. Tégy fel egy fazékban vizet forrni. Ha lob...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű