20 dkg tarhonya /1 bögre/
1 közepes sárgarépa
1 kisebb cukkini
1 piros húsú paprika /kápia/
1 nagy fej /vagy néhány apró/ gomba
2+2 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
2 bögre víz
A zöldségeket megpucolom /a cukkinit nem kell meghámozni/, megmosom. Az összes zöldséget felaprítom, apró kockára vágom és két evőkanál olajjal egy kicsit megpárolom.
A tarhonyát 2 evőkanál olajjal megpirítom, majd két pohár víz hozzáadásával főzni kezdem. 5 perc eltelte után hozzáadom a felaprított, előpárolt zöldségeket, sózom, borsozom, hozzáadom a vizet és készre párolom.
Én gáztűzhelyen, kuktában készítem, így az első 5 percben még nem, de a zöldségek hozzáadása után lezárom a kuktát és 10 perc után elzárom alatta a gázt. 15-20 percig nem nyitom fel a kuktát, ez idő alatt készül el, illetve puhul meg a tarhonya.
Minden olyan ételhez tálalható köretkén, amihez rizs használnánk.
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNa figyelj az az adag amit bevittem az egy csésze tehát nekem 2,5 decis a csésze amivel szoktam csinálni Kimérem A csészébe a rizst át öntöm szűrőbe jó kis langyos vízzel alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Rögtön hozzáadjuk a rizst is, együtt pirítjuk. Amikor már látszik a rizs szemeken, hogy megpirultak (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van egy jó adag fűszeres-húsos ragud, de a megszokottnál kicsit eltérően tálalnád és fogyasztanád, egész egyszerűen töltsd krumpliba! A félig megfőzött krumplit jól megpakolhat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű