20 dkg tarhonya /1 bögre/
1 közepes sárgarépa
1 kisebb cukkini
1 piros húsú paprika /kápia/
1 nagy fej /vagy néhány apró/ gomba
2+2 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
2 bögre víz
A zöldségeket megpucolom /a cukkinit nem kell meghámozni/, megmosom. Az összes zöldséget felaprítom, apró kockára vágom és két evőkanál olajjal egy kicsit megpárolom.
A tarhonyát 2 evőkanál olajjal megpirítom, majd két pohár víz hozzáadásával főzni kezdem. 5 perc eltelte után hozzáadom a felaprított, előpárolt zöldségeket, sózom, borsozom, hozzáadom a vizet és készre párolom.
Én gáztűzhelyen, kuktában készítem, így az első 5 percben még nem, de a zöldségek hozzáadása után lezárom a kuktát és 10 perc után elzárom alatta a gázt. 15-20 percig nem nyitom fel a kuktát, ez idő alatt készül el, illetve puhul meg a tarhonya.
Minden olyan ételhez tálalható köretkén, amihez rizs használnánk.
A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. 2. Egy nagy fenekű serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát és fedő alatt puh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHéjastól megmossuk a krumplikat, befűszerezzük, vékonyra szeleteljük, és a baconra pakoljuk úgy hogy fedjék egymást. Lazán feltekerjük és muffin formába rakjuk, 160°-on 30 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst párold meg. Kevés vajon, apróra vágott petrezselyemmel párold meg a zöldborsót is, majd keverd a forró rizshez. (sütőben, fedő alatt melegítsd össze.) 2. Tálaláskor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű