20 dkg tarhonya /1 bögre/
1 közepes sárgarépa
1 kisebb cukkini
1 piros húsú paprika /kápia/
1 nagy fej /vagy néhány apró/ gomba
2+2 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
2 bögre víz
A zöldségeket megpucolom /a cukkinit nem kell meghámozni/, megmosom. Az összes zöldséget felaprítom, apró kockára vágom és két evőkanál olajjal egy kicsit megpárolom.
A tarhonyát 2 evőkanál olajjal megpirítom, majd két pohár víz hozzáadásával főzni kezdem. 5 perc eltelte után hozzáadom a felaprított, előpárolt zöldségeket, sózom, borsozom, hozzáadom a vizet és készre párolom.
Én gáztűzhelyen, kuktában készítem, így az első 5 percben még nem, de a zöldségek hozzáadása után lezárom a kuktát és 10 perc után elzárom alatta a gázt. 15-20 percig nem nyitom fel a kuktát, ez idő alatt készül el, illetve puhul meg a tarhonya.
Minden olyan ételhez tálalható köretkén, amihez rizs használnánk.
A tarhonya jellegzetessége, hogy az egyes szemek különböző árnyalatúak, ezt a tarhonya pirításával tudod elérni. A pirításnak köszönhetően lesz karakteres az íze. Egy lábosban mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a to...
Elkészítési idő: kb. 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig. 3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű