Fejenként 5 dkg rizs
Kis vajat olvasztunk fel, belerakjuk az egész fűszereket, megpirítjuk őket.
Nagy lángon megpirítjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel.
Ha felforrt, sózzuk, őrölt fűszerekkel ízesítjük
A legkisebb lángra tesszük, rakunk rá lángelosztót.
Fedő alatt addig főzzük, míg majdnem megfő a rizs, és még van rajta kis víz. Ekkor lezárjuk a lángot és addig várunk, míg megfőzzük.
A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre ka...
Elkészítési idő:A céklákat 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, aztán alaposan megsikáljuk, a szárcsonkot és gyökérvéget levágjuk, majd karcsú gerezdekre vágjuk. Nem feltétlenül kell meghámozni, me...
Elkészítési idő: 2 óra