Fejenként 5 dkg rizs
Kis vajat olvasztunk fel, belerakjuk az egész fűszereket, megpirítjuk őket.
Nagy lángon megpirítjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel.
Ha felforrt, sózzuk, őrölt fűszerekkel ízesítjük
A legkisebb lángra tesszük, rakunk rá lángelosztót.
Fedő alatt addig főzzük, míg majdnem megfő a rizs, és még van rajta kis víz. Ekkor lezárjuk a lángot és addig várunk, míg megfőzzük.
A paszternákot megtisztítottam, hosszában félbevágtam, majd felkarikáztam. Nagyon kevés vízben elkezdtem párolni, sóztam, hozzáadtam egy csipetnyi kakukkfüvet és egy leheletnyi fri...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit spirálozóval spagettitészta alakúvá varázsoljuk. Serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleforgatjuk a tésztát. Fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg át nem forrósodot...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a citrom héjával elkeverjük, feltesszük főni. Eközben a tojásokat felütjük egy tálba és kicsit összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedem és megfőzöm az alaplében. Ha már jó puha, kihorgászom, egy tába rakom. Hozzáadom a zsiradékot, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint sózom, borsozom, stb.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű