menu

Családireceptkönyv.hu

Rizs


Írta:

Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fejenként 5 dkg rizs

Elkészítés:


Kis vajat olvasztunk fel, belerakjuk az egész fűszereket, megpirítjuk őket.
Nagy lángon megpirítjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel.
Ha felforrt, sózzuk, őrölt fűszerekkel ízesítjük
A legkisebb lángra tesszük, rakunk rá lángelosztót.
Fedő alatt addig főzzük, míg majdnem megfő a rizs, és még van rajta kis víz. Ekkor lezárjuk a lángot és addig várunk, míg megfőzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gombás knédli
Gombás knédli

A kenyeret aprítógépben összevágjuk, vagy kézzel kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejet, az olvasztott vaj felét és a felvert tojásokat. Sóval, borssal, szerecse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Falusi burgonyafánk
Falusi burgonyafánk

1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült recept
Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült recept

A krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. Egy teflonozott lábasban az...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mézes-fűszeres párolt sárgarépa
mézes-fűszeres párolt sárgarépa

A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. Ezt a technikát Sengirinek, gyufaszálra vágásnak nevezik – kissé időigényes, de megéri a fáradságot. A répát először d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk