Fél kg liszt, egy teáskanál só, fél élesztő, fél teáskanál cukor, másfél dl víz, egy tojás.
Az élesztőt felfuttatom a cukros vízben, a lisztet meg a sót összekeverem, beleütöm a tojást és összegyúrom. Ha kívánja, megkínálom még egy kis vízzel. Meleg helyen jó fél órát kelesztem. 4 rudat csinálok belőle és forró, sós vízben kettessével kifőzöm. Kb 20 percig, időnként megforgatva.
Olyan lesz az íze, mint a kenyérnek. Én ügyesen csak 2 rudat csináltam, erre a kis huncutok úgy megnőttek, hogy alig fértek el a lábasban. Így is megfőtt, csak bajos volt forgatás.
1. A puha vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és a borssal. Állni hagyjuk. 2. A megfőtt kukoricát felszeleteljük (kb. 3 cm vastagra). 3. Megkenjük fűszeres vajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 bögre reszelt mozzarellát, (száraz fajta ami rúdban van reszelhető!!)mikróban olvassz meg egyessével keverj bele 3 tojássárgáját,forró vízbe szaggasd bele 1-2 perc alatt feljon a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes