menu

Családireceptkönyv.hu

Lepcsánka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg burgonya,
1-2 tojás,
2-3 gerezd fokhagyma,
só,bors,
kis vegeta,
pár kanál liszt,

Elkészítés:


kb. 1 kg. nyers burgonya lereszelve a nagy lyukú reszelőn, 1-2 db. tojás 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kis vegeta, és pár kanál liszt. Ezeket összekeverni, és kanállal kis halmokat rakunk a forró olajba, és kicsit szétnyomkodjuk, majd pirosra sütjük.

 Lepcsánka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT KARFIOL
SÜLT KARFIOL

A fűszereket összekeverem, majd a lecsepegtetett karfiollal és az olajjal összeforgatom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhalmozom a fűszeres karfiolrózsákat és 180 fokra előm...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar burgonya fasirt
burgonya fasirt

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia burgonya (gratin dauphinois)
Francia burgonya (gratin dauphinois)

A sütőt előmelegítjük 180°-ra. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a felét mély kiolajozott tepsibe öntjük. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Pirított dara
anya--Pirított dara

1.) A búzadarát az olajon állandó kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk nagyon alacsony lángon dolgozunk végig. 2.) Lobogó sós vizzel apránként felengedjük. (Közben kever...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk