5-6 db krumpli,
2 ek magos mustár (vagy egyszerű édes mustár és mustármag keveréke), 1 ek citromlé,
1/2 citrom reszelt héja,
1 kk oregánó,
só,
bors,
1 ek olaj,
1 ek olvasztott vaj.
A krumpli kivételével a hozzávalókat összekeverjük. A krumpli meghámozzuk,vastagabb hasábokra vágjuk és beleforgatjuk a mustáros szószba. Tepsibe tesszük és készre sütjük.
1.5 kg burgonya (sütni való, apró szemű krumpli,alaposan lecsutakolva, negyedekre vágva)
85 g mustár (magos!)
2 ek vaj (olvasztott)
2 ek olívaolaj
2 ek citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 ek oregánó (szárított)
1 tk só
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A krumpli kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd ráöntjük a krumplikra a katyvaszt és jól összeforgatjuk.
Kibélelünk egy nagy tepsit (vagy két tepsit) sütőpapírral és rátesszük a krumplit, úgy hogy egy sorban legyenek.
220 fokos sütőben időnként átforgatva kívül ropogósra, belül puhára sütjük őket kb egy óra alatt.
4 fej lila hagymát olajon megpárolok, adok hozzá sót, borsot, kömény magot, majd 4-6 evk cukrot, kicsit karamellizálom, majd felöntöm annyi vízzel hogy a káposztán túl érjen 2-3 uj...
Elkészítési idő: kb 1-2 óra :)A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen,...
Elkészítési idő:A karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.
Elkészítési idő: 15 perc