fél kg rízs
1 liter forró víz
olaj
delikát, só,
petrezselyem zöld,
vöröshagyma
megpirítom a rizst az olajon aztán felöntöm a forró vízzel,
teszek bele sót, delikátot, petrezselyemzöldet, /hagymát/ ez el is maradhat, fedő alatt sütőben kb. 20-25 perc alatt megfőzöm.
mindig kétszeres mennyiségű a víz és akkor pergős lesz a rízs
A krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. Egy teflonozott lábasban az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást a sóval kikeverjük, adunk hozzá kevés vizet, majd a lisztet. Összedolgozzuk, ha kell még adunk vizet. Olyan sűrű legyen a tészta, hogy a kanálról nem csoroghat le. Forró v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony s...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA kuszkusz egy tálba teszem és másfél szeres forró húslevessel leöntöm. Megkavarom. Ráteszek egy folpackkot és 10 percig hagyom hogy megszívja magát a folyadékkal, ekkor egy villá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz