A krokethez
300 g trappista sajt
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
30 g búzaliszt (BL55)
A kisütéshez
étolaj
Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt eltüntették. Szóval lehet egyből érdemes dupla adaggal kezdeni. Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!
A zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad már...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A láboskádat töltsd fel kétharmadig vízzel, dobj bele egy kiskanál sót, majd tedd fel a tűzre forrni. Amíg méltóztatik eljutni a bugyborékolásig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a párolt rizst, és mielőtt elzárjuk alatta a gázt, tegyünk hozzá ½ doboz kukoricakonzervet. 2. Amíg a rizs melegen áll, a kukorica is átmelegszik. 3. Tálalás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű